Dinsdag 7 februari: Waar groeit het geld?

28 jan

Als het niet op onze rug groeit. Geld maakt niet gelukkig, maar het doet wel de wereld draaien. Maar voor niets gaat de zon op?  De staat heeft te weinig geld, dus gaat ze geld lenen dat eigenlijk niet bestaat en dan wordt dat geld ineens minder waard en… Kan u er nog aan uit?

Het is 2012 en het is volop eurocrisis. Tegelijkertijd dreigt de dollar ineen te storten. Er wordt weer luidop over de herintroductie van de Belgische frank of Griekse drachme gesproken. Tegelijkertijd ijveren heel mensen voor de introductie van alternatieve, lokale munten zoals de LETS of de Gentse ‘torekes’.

Op deze discussieavond proberen we te weten te komen hoe geld ontstaat, de verschillende huidige monetaire crisissen te begrijpen en mogelijke alternatieven of oplossingen te bespreken.

Is de euro gedoemd te falen? Wat zijn de gevolgen hiervan? Bieden complementaire muntsystemen een oplossing? Moeten we terug naar vaste wisselkoersen en de goudstandaard? Of een wereldmunt? Hoe kunnen we een geldsysteem creëren dat meer rekening houdt met de lange termijn? Hebben we überhaupt geld nodig?

Of u nu veel weet of niets: even welkom. Deze discussie vindt plaats in de vertrouwde Multatuli op dinsdag 7 februari om 19h30 in Café Multatuli in de Lange Vlierstraat te Antwerpen. We stoppen rond 22h00.

2 Responses to “Dinsdag 7 februari: Waar groeit het geld?”

  1. Yann januari 24, 2012 at 9:53 pm #

    Dit thema is echt goed gekozen! In Wenen plannen we ook een discussie over de economische crisis, maar dat is misschien wat te hoog en breed gegrepen… We zullen er nog wat over babbelen.

Leave a Reply