Kunst & cultuur

26 jan

Venster, spiegel, muur –

Een plaats en tijd voor cultuur

In onze vorige discussie over migratie kwamen cultuurverschillen tussen bevolkingsgroepen of individuen herhaaldelijk ter sprake, wat leidde tot deze discussie over cultuur specifiek. De aanzet kwam er ook dankzij een bescheiden golf van verontwaardiging die ontstond kort na het verschijnen van twee columns in De Standaard van de hand van Bart De Wever.

De taak van de discussie zal er niet in liggen de koers uit te zetten voor een cultuurbeleid dat eenduidig afgeschilderde filosofieën uit het verleden namedropt (“Afbreken om op te bouwen” – 22/12/’12) en/of hedendaagse provocatieve uitdrukkingsvormen minachtend in een kwaad daglicht stelt (“Ho’s en blingbling” – 15/01/’13).

Deze discussie wil daarentegen perspectieven openen naar een nieuwe visie van cultuur als dusdanig. Hoe kijken wij naar cultuur? Weerhoudt een zekere blik op cultuur ons ervan haar functie naar behoren in te schatten? Welke zijn de plaats en de tijd die we toekennen aan cultuur?

Wat? Discussie over de rol van kunst in de maatschappij

Waar? Café Multatuli, Lange Vlierstraat 9, Antwerpen

Wanneer? Dinsdag 12 februari 2013 om 19u30

Literatuur, links en andere referenties ter voorbereiding en verdieping kan je sturen naar discussiegroep.spartacus@gmail.com of hieronder als commentaar posten.

Cultuur

Kunst

2 Responses to “Kunst & cultuur”

  1. Yann februari 11, 2013 at 8:10 pm #

    Kreeg ik viavia binnen en kan ook interessant zijn:
    http://pitchfork.com/features/paper-trail/9048-tim-taylor/

  2. Yann februari 18, 2013 at 10:28 pm #

    Hier nog een interessante link via iemand binnengekregen:
    http://blog.mondediplo.net/2013-02-15-La-revolte-c-est-top

Leave a Reply