Media

10 mrt

Discussiegroep Spartacus nodigt u uit om nog een maal met ons aan tafel te gaan zitten om een verhelderende discussie te hebben op de vijfde van april 2011 in Café Multatuli, Lange Vlierstraat 9, Antwerpen vanaf 19.30 tot uiterlijk 22.30.

De presentatie van de ontwikkelingen in Noord-Afrika en het grotere Midden-Oosten hebben sommige commentatoren ertoe verleid de verlopen daar de ‘twitterrevoluties’ te noemen. Hand in hand prote…steren jongeren met behulp van de sociale media tegen de onderdrukkende autoritaire regimes, of komen er ronduit in opstand tegen. Ook de opstanden in 2009 in Moldavië, de verkiezingsprotesten van Belarus in 2010 werden aangestuurd vanuit drie heilige triniteit Facebook, Twitter en SMS.

Al deze gebeurtenissen doen de vraag reizen wat het verband is tussen de media en het begin, het verloop en de uitkomst van sociale strijd. Wat zijn de media eigenlijk in een sociale context, en wat betekent het om het woord te gebruiken in sociale strijd? Wat houdt ideologie in en kan het een onderdrukkend mechanisme zijn? Al deze thema’s hopen we (maar kunnen we niet beloven) op te nemen in de discussie van vijf april. U komt toch ook met ons nadenken over deze dingen?

We zijn mee met de moderne communicatiemiddelen: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=108519439229623&index=1

Tot dan,
Discussiegroep Spartacus
Referenties:

3 Responses to “Media”

 1. Martin Makyeme maart 21, 2011 at 11:48 pm #

  This idea was very brilliant in my own opinion, not only does it keep participants up to date on both domestic and international events that are constantly unfolding but it makes us a very potential source of brilliant ideas that can eventually manifest into solutions to these shortcomings….

  So, am glad to be part of this group and am ready to take on the challange..let’s talk and only talk sense!!!!

 2. Yann maart 22, 2011 at 6:30 pm #

  Thanks for the support, Martin! I’m very glad you want to join the discussions. Hopefully you will find it interesting. At least, our small discussions at university were!

 3. Martin Makyeme maart 23, 2011 at 3:29 pm #

  Welcome Yann! i definately will enjoy!!

Leave a Reply