Verslag – Kernenergie

18 aug

discussie van dinsdag 17 mei 2010, Antwerpen

3 Responses to “Verslag – Kernenergie”

 1. Yann augustus 18, 2011 at 8:14 pm #

  Jammer dat er geen verslag van is, want het was echt wel een diepgaande discussie. Dat heb je natuurlijk als er wat minder mensen aanwezig zijn.

  Ik wilde echter vooral reageren op ons besluit na de discussie. Er was het voorstel om een Spartacus-discussie te houden op het Klimaatactiekamp te Antwerpen, als dat mogelijk was. De meesten (ook ik) vonden dat een goed idee. Het kon uiteindelijk niet doorgaan, maar kan iemand me zeggen om welke reden precies? Was het praktisch niet haalbaar? Is de discussiegroep geweigerd? Kwestie van volgende keer beter voorbereid te zijn.

  Verder ben ik ben het niet eens met de mail die is rondgestuurd aan de adressenlijst van Spartacus. Dat was geen uitnodiging tot deelname aan een Spartacus-discussie, maar eerder reclame voor het Klimaatactiekamp. Het is meer dan positief als mensen discussie willen verrijken en bevorderen in wat voor politiek milieu dan ook. En het is zeker leuk als er ‘reclame’ wordt gemaakt voor de discussiegroep. Van mij mag iedereen die wil daar naartoe en mag iedereen die wil er mensen voor uitnodigen. Dat kan zelfs op de site van de discussiegroep, maar dan in de comments, op persoonlijke naam. Ik denk dat we de adressenlijst enkel mogen gebruiken voor aankondigingen en uitnodigingen die direct te maken hebben met discussies van Spartacus. Want als dit soort mails mogen, kan iedereen mails beginnen sturen voor allerlei activiteiten waar mogelijks interessante discussies plaatsvinden en waar de discussiegroep kan worden gepromoot.

  Ik wil hiermee niet het laatste woord hebben. Wat denken jullie? Wat kan en wat kan niet met de mailbox?

 2. Yann augustus 18, 2011 at 8:16 pm #

  O ja, dit artikel is vers van de pers en ga ik meteen lezen:

  Nuclear energy, capitalism & communism
  http://en.internationalism.org/icconline/2011/august/nuclear

 3. Yann augustus 18, 2011 at 8:28 pm #

  Nog iets. Ik was erg blij toen ik op vakantie vertrok, niet alleen omdat het vakantie was, maar ook omdat ik merk dat er echt wel enthousiasme is om de discussiegroep in stand te houden: één iemand wilde de discussie organiseren op het Klimaatactiekamp, nog iemand wilde een betere site ontwerpen en nog een andere heeft een forum gecreëerd voor de discussiegroep. Erg mooi. Alleen… is ieder nogal alleen. Volgens zijn al deze ideeën goed, maar is het belangrijk dat we er samen over spreken, zodat we er ook samen aan kunnen werken. Om dat te doen is een (transparant) centraliserend medium nodig. Momenteel lijkt deze blog daarvoor het beste. Of heeft iemand een ander idee?

Leave a Reply